Hoelang moet mijn smartphone de eerste keer opladen?

Heel wat mensen stellen zich de vraag hoe ze het best kunnen omgaan met de batterij van hun nieuwe smartphone. Vroeger was de eerste keer dat je een gsm-toestel oplaadde dan ook cruciaal. Je moest hem zowaar ‘trainen’ anders zou hij veel sneller leeglopen en de eerste oplaadbeurt duurde dan ook dubbel zo lang als normaal. De tijden zijn echter veranderd.

Batterij icoonDe nieuwste smartphones beschikken echter over een Li-Ion batterij en bij dit type van accu’s is het niet meer noodzakelijk om ze de eerste keer volledig op te laden. Dikwijls is zelfs het toestel bij levering reeds deels opgeladen en kan je het meteen gebruiken. Daar moet je dus ook geen schrik voor hebben.

Sommigen vergelijken de batterijduur van een smartphone met die van de oude zogenaamde ‘dump’ phones. Op dit moment mag je vrij tevreden zijn als je al drie dagen batterijduur uit je toestel haalt. Verhaaltjes over het verbeteren hiervan door te trainen kloppen niet.

Verder zijn hier wel nog enkele goede weetjes voor de batterij van je smartphone. Het is beter om je batterij (tijdens het opladen) niet bloot te stellen aan extreme temperaturen (als in vrieskou of 50+ graden celsius). Daarnaast kan je tijdens het opladen van je toestel het ook beter uitschakelen. Gebruik van je smartphone tijdens het opladen is niet zo aangeraden. U wordt toch ook niet graag uit een goede slaap gehaald?

Deze dagen kunnen we dus weinig mis doen met de nieuwste batterijen. Het is zelfs beter om ze niet helemaal te laten leeglopen. Als je je smartphone uit de doos neemt, hoef je hem dus niet eerst helemaal op te laden!

Onze website maakt gebruikt van cookies om een betere gebruikservaring te bieden. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het aanmaken van cookies.

X